Politie deelt elf boetes uit tijdens controle

De politie in Bergen op Zoom heeft dinsdag elf boetes en een waarschuwing uitgedeeld aan automobilisten die zich niet aan de regels hielden.

De verkeerscontrole werd gehouden ter hoogte van diverse wegen in Bergen op Zoom, waaronder de Westersingel, van Konijnenburgweg en het Wagenpleintje. "Vanuit buurtgenoten zijn diverse klachten kenbaar omtrent snelheidsovertredingen en andere strafbare gedragingen", meldt de politie.

Uiteindelijk kregen twee automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Zeven mensen werden bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van een voertuig. Twee mensen reden door rood licht en één persoon kreeg een waarschuwing voor het niet voor laten gaan van een voetganger op een voetgangersoversteekplaats.

Daarnaast werd ’s ochtends vroeg al een rijbewijs ingevorderd ter hoogte van de Huijbergsebaan. "Er werd een snelheidsovertreding geconstateerd met de lasergun. Hierbij werd gecorrigeerd, 131 km per uur gereden, terwijl 80 aldaar is toegestaan." Deze afhandeling hiervan verloopt via Centrale Verwerking Openbaar Ministerie.

Tip de redactie