Borchwerf Trainingsritten keren niet meer terug

Het doek is definitief gevallen voor de Borchwerf Trainingsritten. Mede door gebrek aan vrijwilligers kreeg wielervereniging RSC Zuidwesthoek de organisatie dit jaar niet rond. 

Nu ook andere wielerverenigingen de organisatie niet willen overnemen komt daarmee een einde aan de traditionele trainingswedstrijden voor West-Brabantse amateurrenners.

De Borchwerf Trainingsritten vonden normaal gesproken op vier zondagen in januari en februari plaats. Vooral amateurrenners uit de regio gebruikten de wedstrijden om fit te raken voor de start van het wegseizoen. In het verleden stonden ook renners als Jos van Emden, Moreno Hofland en Stan Godrie, nu actief als profrenner, aan de start.

Vrijwilligers

De organisatie was in handen van RSC Zuidwesthoek, maar volgens secretaris Stan Jansen was het steeds lastige om voldoende vrijwilligers te vinden. "Op een gegeven moment kom je op het punt dat je dan maar mensen moet gaan inhuren. Daar komt bij dat steeds meer renners in het buitenland gaan trainen. Dan is het niet meer te bekostigen."

Jansen was nog in overleg met andere verenigingen voor de overname van de trainingsritten, maar heeft geen opvolger kunnen vinden.

NUwerk

Tip de redactie