Gageldonk-West krijgt nieuwe supermarkt

In het winkelcentrum aan het Piusplein in Gageldonk-West in Bergen op Zoom komt een volwaardige supermarkt met een ambachtelijke slagerij.

Dat heeft woningbouwcorporatie Stadlander laten weten. De woningbouwcorporatie en de familie Koçak van de Akmarkt hebben onlangs een overeenkomst gesloten voor de realisatie van de supermarkt.

"Als exploitanten van de Akmarkt, de buurtwinkel aan de nabij gelegen Kamperfoeliestraat, kennen mevrouw en meneer Koçak de wijk en haar inwoners goed", aldus Stadlander. In tegenstelling tot de huidige buurtwinkel, wordt het een supermarkt met alles erop en eraan. Stadlander is dan ook verheugd met de komst van de nieuwe zaak.

"Op een supermarkt komen immers dagelijks veel mensen op af. Daar profiteren ook de andere winkels van." Stadlander gaat nu eerst verder met de plannen voor de renovatie van het winkel- en wooncomplex De Gentiaan.

Renovatie

"Het streven is eind 2017 te kunnen starten met de renovatiewerkzaamheden. Vooruitlopend naar de definitieve vestiging van de volwaardige supermarkt in het winkelcentrum, wordt er tot na de renovatiewerkzaamheden een tijdelijke super aan de Kamperfoeliestraat gerealiseerd. Het plan is dat deze tijdelijke supermarkt begin juni haar deuren opent." 

De oude buurtwinkel wordt in de loop van de tijd gesloopt.

Tip de redactie