Het college van burgemeester en wethouders dringt er bij PostNL op aan om het besluit om veertien brievenbussen uit de gemeente weg te halen te heroverwegen. 

Met name in Putte en Calfven zorgt het weghalen van de brievenbussen volgens het college voor problemen. In een brief roept het gemeentebestuur PostNL daarom op om in gesprek te gaan met Woensdrechtse belangenorganisaties.

In een brief aan alle huishoudens stelde PostNL nog dat het besluit om het aantal brievenbussen te verminderen was afgestemd met zowel de gemeente als lokale organisaties, zoals de KBO. De Putse KBO-voorzitter Henk van de Brug liet al weten dat zijn afdeling daar niet in gehoord is.

Ook het college stelt geen actief overleg te hebben gehad met PostNL. "Er is op 18 oktober een regionale informatiebijeenkomst in Den Bosch geweest. Wij hebben daar onze belangenorganisaties voor kwetsbare doelgroepen op geattendeerd. Het college heeft in die fase echter geen actieve rol toebedeeld gekregen van PostNL."

Gevolgen

"Wij worden nu geconfronteerd met de gevolgen van de implementatie van de sanering van het aantal brievenbussen voor de inwoners van onze kernen in het algemeen en kwetsbare groepen in het bijzonder", schrijft het college in een brief aan PostNL.

Burgemeester en wethouders betreurt vooral het verdwijnen van de laatste brievenbus op Calfven en de verdeling van de brievenbussen in Putte. Het college vindt daarom dat PostNL haar besluit moet heroverwegen en roept het postbedrijf op om in overleg te gaan met de Woensdrechtse belangenorganisaties.

Intermediair

Wethouder Jeffrey van Agtmaal geeft in de brief aan op te willen treden als intermediair tussen PostNL en de Woensdrechtse organisaties. Ook is hij bereid om zelf het gesprek te voeren met de belangenorganisaties en zo PostNL te voorzien van een advies dat beter aansluit bij de Woensdrechtse situatie.