Wethouder Frank Hommel, werkmakelaar Monique Luijkx en Johan de Wit van Sjaloom Zorg hebben afgelopen week toelichting gegeven op het ‘nieuwe’ project Perk en Bos.

Hierbij worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplek aangeboden, waardoor ze meer kans maken op een reguliere baan. Inmiddels loopt het project bijna drie maanden en de wethouder is erg tevreden.

"Heeft het project al geleid tot uitstroom naar een normale baan? Nee, dat nog niet", vertelt wethouder Frank Hommel. Desondanks is hij erg tevreden met het project dat op 1 december van start ging.

Het team van Perk en Bos verzorgt een keer per week werkzaamheden in de openbare ruimte die een aanvulling zijn op het werk van bijvoorbeeld De Betho.

Verdringing

"Het is belangrijk bij dit soort projecten dat er geen verdringing op de arbeidsmarkt ontstaat, Perk en Bos vult De Betho dan ook aan", stelt de wethouder.

Dat resulteert in bijvoorbeeld het schoonmaken van een parkeervak, waar de veegmachine niet bij kan of het weghalen van onkruid waar de maaiers niet bij kunnen.

Werkmakelaar

Volgens de wethouder is het begeleiden van mensen naar (nieuw) werk een belangrijk speerpunt van het college. "In 2015 hebben we 65 mensen aan werk kunnen helpen en vorig jaar waren dat er al 130."

De werkmakelaars van de gemeente Tholen proberen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt altijd eerst te begeleiden naar een reguliere baan. "Mensen die een ww-uitkering ontvangen komen vaak het snelst aan nieuw werk, omdat hun afstand tot de arbeidsmarkt nog niet zo groot is."

Begeleiding

Gaandeweg het traject kwam de gemeente erachter dat sommige mensen meer begeleiding nodig hebben. “Maar, die kunnen wij als gemeente niet geven, daar hebben we de capaciteit niet voor.”

Die taak heeft Sjaloom Zorg dan ook op zich genomen. Johan de Wit is vanuit Sjaloom Zorg aangewezen om de kandidaten te begeleiden bij hun werkzaamheden. "We hebben de afgelopen tijd een ronde gemaakt door Oud-Vossemeer en we gaan nu naar Poortvliet", vertelt De Wit.

Statushouders

In totaal zijn er nu zeven kandidaten werkzaam bij Perk en Bos, waaronder ook drie statushouders. "Ze komen onder de mensen en doordat ze samenwerken met de andere kandidaten is het ook nog eens goed voor de beheersing van de Nederlandse taal", vertelt De Wit.

Een andere kandidaat is Robert van der Laar, hij is erg tevreden met de werkervaringsplek. "Thuis is ook maar thuis. Ik heb vanaf m’n zestiende buiten gewerkt, heerlijk die frisse lucht en het contact met de omwonenden."

Over drie maanden wordt de pilot weer geëvalueerd en als het aan de wethouder ligt zijn dan de eerste mensen uitgestroomd naar een reguliere baan.