In de woning van de advocaat van Klaas Otto is maandag een buiten werking gestelde drugslaboratorium gevonden. Dat hebben de politie en het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.  

Het drugslab was bedoeld voor de productie van XTC. Daarnaast vond de politie bij de inval 3,4 kilo van een stof die amfetamine bevat. De in Den Haag woonachtige advocaat (69) wordt daarnaast verdacht van het beïnvloeden van getuigen.

Samen met de 45-jarige partner van Otto zou hij mensen hebben benaderd of hebben laten benaderen om anders dan de waarheid te verklaren. Ook zou de advocaat briefjes hebben aangenomen van Otto en buiten de gevangenis hebben gesmokkeld.

Enkelband

Naast Otto, diens partner en advocaat, zit ook zijn rechterhand Janus de V. vast. Otto zelf kwam vorige week even op vrije voeten, nadat hij al sinds juli in voorarrest zat. De oprichter van motorclub No Surrender wordt onder meer verdacht van afpersing, mishandeling, brandstichting en witwaspraktijken.

Otto kreeg een enkelband mee en mocht geen contact opnemen met medeverdachten, slachtoffers, getuigen en politiefunctionarissen. Na vier dagen bleek hij die voorwaarden al geschonden te hebben en werd hij door een arrestatieteam weer in de boeien geslagen.