De Sluitingsprijs Putte-Kapellen komt hoogstwaarschijnlijk in handen van het sportevenementenbureau Golazo. 

Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws, al kan Eddy Carpentier, de huidige secretaris van het organisatiecomité, die overname nog niet bevestigen.

"We zijn nog altijd met twee partijen in gesprek. Naast Golazo hebben ook een aantal lokale ondernemers zich kandidaat gesteld. Het officiële besluit valt volgende week pas", laat hij weten.

Naar verluid zou Golazo zich voor vijf jaar hebben verbonden aan de Putse Sluitingsprijs. De organisatie was voorheen in handen van een groep vrijwilligers, die om diverse redenen de handdoek in de ring hebben gegooid. Carpentier meldde vorige maand al in gesprek te zijn met diverse overnamepartijen, maar kon toen nog geen namen noemen.

Onbekende

Golazo is geen onbekende in de (wieler)sport. Het bureau organiseert al twintig jaar wielerevenementen, waarvan de Eneco Tour de bekendste is. Ook gaat het bureau schuil achter heel wat veldritten en bood het bureau het Huijbergse wielercomité in 2015 ondersteuning bij de organisatie van het EK Veldrijden.

Bij Golazo België kon men woensdag geen commentaar geven op de overname van de Putse Sluitingsprijs.

Dubbel gevoel

De Woensdrechtse wethouder Martin Groffen laat in een reactie weten een dubbel gevoel te hebben over de overname door Golazo.

"Ik heb nog geen officiële bevestiging gehad dat Golazo de Sluitingsprijs overneemt, maar ik begreep wel dat er twee partijen kandidaat waren, waaronder een groep lokale ondernemers. Van de ene kant ben ik blij dat de Sluitingsprijs gered is, maar ik betreur het dat de lokale ondernemers geen kans hebben gekregen."

"De Sluitingsprijs is al ruim tachtig jaar sterk verankerd in de Putse samenleving. Ik ben bang dat die verankering nu misschien wel verloren gaat en daardoor de Sluitingsprijs zelf uiteindelijk ook."