Zowel de ChristenUnie als de SGP komt met 'grof geschut' naar Tholen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

Kamerleden, Europarlementariërs en Statenleden brengen de komende weken een bezoek aan de gemeente Tholen om in gesprek te gaan met inwoners. 

Op donderdag 2 maart brengt Elbert Dijkgraaf, Tweede Kamerlid voor de SGP, een bezoek aan Zeeland. In de middag is hij op Tholen voor een bezoek aan de streekproductenveiling in Sint Annaland waar hij in gesprek gaat met boeren.

Later brengt Dijkgraaf en zijn gevolg een bezoek aan de loods van Gebroeders Bout in Tholen om te praten over de visserij. "De Gebroeders Bout zullen hier met ons in gesprek gaan over de visserij, waarbij onder andere de aanlandplicht aan de orde zal komen."

ChristenUnie

Op maandagavond 6 maart is er een verkiezingsavond van de ChristenUnie in de Meulvliet te Tholen met onder andere lijsttrekker Gert-Jan Segers. Hij neemt daarnaast Europarlementariër Peter van Dalen, kandidaat kamerleden Willemien Treurniet en Hermen Vreugdenhil en enkele Statenleden mee.

Die avond begint met een Meet & Greet met de lijsttrekker en vervolgens bespreekt de politieke top van de ChristenUnie allerlei uitdagingen van Zeeland en Brabant. Onderwerpen zoals de kerncentrales, het drugsbeleid, zorg en onderwijs komen hierbij aan bod. Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom op deze dag.