Patty Brard, Roy Donders, Buddy Vedder en Roy Kemps van de Snollebollekes brachten dinsdag een bezoek aan Bergen op Zoom voor de opnames van de Kids Top 20.

Het kinderprogramma presenteert wekelijks een hitlijst die kinderen van 6 tot 12 jaar zelf samenstellen door te stemmen. Vanwege het feestgedruis in het zuiden van het land, werden grote namen ingevlogen om er een speciale carnavalseditie van te maken. De groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Aanloop mochten erbij zijn.

De opnames voor het televisieprogramma werden gemaakt in de gymzaal van de Montessorischool. Dat de kinderen van basisschool De Aanloop bij de opnames aanwezig mochten zijn, is niet helemaal toevallig.

Bergenaar Merijn Oerlemans (bekend van de Bergse Operette Vereniging) zou in eerste instantie stage gaan lopen op de basisschool, totdat hij een stageplek aangeboden kreeg bij de Kids Top 20. "We hebben hem natuurlijk veel succes gewenst", vertelt docent Thijmen Rutjens.

Filmpje

"Maar, we hebben wel gevraagd of hij kon regelen dat de opnames van de Kids Top 20 een keer naar Bergen op Zoom zouden komen."

Om dat te regelen moest wel een filmpje ingezonden worden. Die taak nam Miguel uit groep 7 voor zijn rekening. Samen met een paar andere leerlingen vroeg hij de Kids Top 20 naar Bergen op Zoom te komen. Zo mochten de bijna tachtig leerlingen zich een hele ochtend uitleven tijdens de opnames.

Artiesten

De presentatie van het programma is in handen van de 22-jarige Buddy Vedder. Hij moest als 'noorderling' behoorlijk wennen aan het carnavalsfeest. "Ik snap er niets van", verklapte hij voor de opnames aan Rob Kemps, een van de Snollebollekes.

"Kom op jongens en meisjes. Allemaal ruggen recht en zet je mooiste glimlach op, want we gaan de opening opnemen", wordt er van de zijkant geroepen. De kinderen zijn al vanaf 8.45 uur in de weer. Eerst werden ze op school 'ontvoerd' naar de Kids Top 20 studio en vanaf 10.00 uur zijn ze in de gymzaal aan het feesten.

"Als ik met mijn handen omhoog ga, dan doen jullie met mij mee", roept de productieleider. Samen met Roy Kemps zingen de kinderen mee bij de nieuwe hit van de Snollebollekes: Hoempapa. "En betekent dat nummer nog iets?", probeert Vedder nog. "Tijdens carnaval hoeft het niets te betekenen", aldus Kemps.

Ook Patty Brard en Roy Donders zingen samen met de kinderen een nummer: Wat zijn ze lekker. Beiden houden enorm van carnaval. "Ik ben vroeger zelfs jeugdprins geweest", vertelt Roy Donders. "En ik houd gewoon van verkleden", vult Patty Brard hem aan. Na twee pogingen staan de nummers er op en wordt de rest van het programma opgenomen.

Jubileum

Basisschool de Aanloop bestaat dit schooljaar 40 jaar en dat jubileum vieren ze groots. Het feestjaar werd in oktober al afgetrapt met een feestelijke opening waarbij iedereen over de rode loper, gehuld in galakleding, zijn opwachting maakte.

"Zo’n activiteit als de Kids Top 20 hoort daar ook zeker bij", aldus Rutjens. De Kids Top 20 carnavalseditie wordt zaterdagochtend om 8.10 uur uitgezonden op NPO.