Bouw aan uitkijktoren Halsters fort begonnen

Met het inslaan van zestien heipalen is de bouw aan de Pompejus-toren op Fort de Roovere bij Halsteren deze week begonnen. 

De komende maanden verrijst op het Halsterse fort een nieuwe uitkijktoren van maar liefst 129 traptreden hoog. De hele toren zal uit zo’n achtduizend onderdelen bestaan. Daarvoor zoekt de gemeente nog sponsoren, want voor de inrichting en beheer is nog zeker 120.000 euro nodig.

Het idee achter Pompejus is dat het een toren van en voor de gemeenschap wordt. Al sinds 2014 is de gemeente bezig met crowdfunding om zo genoeg geld in te zamelen voor de bouw van de toren, die niet alleen als uitkijkpunt, maar ook als theatertrap zal dienen.

Inmiddels is voldoende geld ingezameld om de bouw van de toren te financieren, maar volgens wethouder Patrick van der Velden blijft de crowdfundingsactie ook voor de toekomst nog nodig.

Succes

"Om van de bouw van de Pompejus een succes te maken en om succesvol te zijn met de inrichting, toekomstig beheer en gebruik van de toren en het fort moet nog 120.000 euro bijeengebracht worden. Omdat de bouw van Pompejus nu definitief doorgaat, kunnen we met meer overtuigingskracht een beroep op mensen doen een financiële bijdrage te leveren voor dit unieke project", roept hij op.

De bouw van de toren neemt zo’n negen maanden in beslag. De 25 meter hoge uitkijktoren zal uit maar liefst achtduizend onderdelen bestaan, die stuk voor stuk nog te sponsoren zijn. Wie meer dan vijftig euro uittrekt, kan zelfs met zijn naam of een andere tekst op de toren terecht komen.

Samenwerken

Voor de bouw van Pompejus werken drie verschillende bouwbedrijven samen. Daarbij worden ook leerlingen met een bouwopleiding ingezet, terwijl leerlingen theatertechniek als studieopdracht het bouwproces vastleggen.

Naar verwachting kan de uitkijktoren in november officieel geopend worden.

Tip de redactie