Nieuwbouw appartementen Hoogerheide van start

In de Raadhuisstraat in Hoogerheide is deze week een begin gemaakt met de bouw van vijftien nieuwe appartementen. 

In totaal worden 120 palen de grond ingeboord. Vanaf maandag is al begonnen met het in de grond boren van de palen. De supermarkten Albert Heijn en Aldi, alsmede een ruime parkeerplaats maken ook onderdeel uit van dit centrumplan Noord.

Waar nu nog café De Arend staat, komt een weg die de Scheldeweg en de Raadhuisstraat met elkaar verbindt. Deze weg krijgt de naam Arendsberg ter herinnering aan het café dat over niet al te lange tijd gesloopt wordt.

Ter oriëntatie: de brandweerkazerne en de gemeentewerf staan nu waar straks de genoemde supermarkten plus parkeerplaats komen. Behalve de vijftien appartementen die nu in aanbouw zijn, realiseert De Nijs-Soffers pal naast de Arendsberg binnenkort een tweede complex bestaande uit negen appartementen. "Hiervan zijn er al zeven verkocht", aldus Luc de Nijs.

Akkoord

De Waal deelt mee dat met de uitbater van café De Arend een akkoord is bereikt. "Er woont nu nog één gezin in het pand van De Arend. Voor dit gezin zijn we op zoek naar een andere huurwoning. Zodra dit is gebeurd, zal het café worden afgebroken om plaats te maken voor de weg."

Volgens de wethouder is begonnen met de bebouwing aan de Raadhuisstraat om praktische redenen. "Al het bouwmateriaal kan via de 'achterkant', via de Scheldeweg, langs waar nu de brandweerkazerne staat, worden aangevoerd. Hierdoor heeft men in de Raadhuisstraat geen last heeft van het bouwverkeer."

Uitzicht

Ter completering van het centrumplan Noord worden later 32 luxe appartementen gebouwd langs de Scheldeweg, op de verhoging oftewel 'de 'bult'.

Toekomstige bewoners hebben hierdoor een mooi uitzicht over de Brabantse Wal. Indien alles volgens plan verloopt, verwacht De Waal dat het centrumplan Noord medio volgend jaar gereed is.

Plan Zuid

De gemeente is naast dit centrumplan Noord, drukdoende met de ontwikkeling van het centrumplan Zuid, in de omgeving van het kerkhof aan de Raadhuisstraat. De Waal: "Voor de realisering van dit gedeelte dat we plan Zuid noemen, zijn we nog in onderhandeling met de woningstichting en met een belegger."

De Waal vertelt dat er plusminus veertig woningen komen, waarvan ongeveer achttien als sociale huurwoning.

Tip de redactie