Nieuwe welkomstborden voor feestend Nieuw-Vossemeer

De kom-borden aan de rand van Nieuw-Vossemeer staan vanaf nu helemaal in het teken van het 450-jarig bestaan van het dorp.

Wethouder Cors Zijlmans, Jelle Steur (Steur Reclame) en enkele leden van de dorpsraad kwamen woensdagochtend bij elkaar om het resultaat van de nieuwe welkomstborden te bekijken. "Ze zijn geweldig, prachtig", stelt Ad Bosters van de Dorpsraad Nieuw-Vossemeer.

De eerste speciale borden voor Nieuw-Vossemeer kwamen in 2009 toen Nieuw-Vossemeer tweehonderd jaar bij Brabant hoorde. "We hebben toen welkomstborden laten maken voor bij de ingang van ons dorp", aldus Niek Perdaems van de Dorpsraad.

Borden

"Enkele jaren later is onder de vos de tekst ‘Nieuw-Vossemeer 200 jaar bij Brabant’ gewijzigd in 'Nieuw-Vossemeer Kern met Pit', vanwege dat ons dorp deze titel had gewonnen met het plan IJsbaan en natuurspeelterrein ’t Vossebos." 

Dit jaar bestaat het dorp 450 jaar en daarom werd het volgens Perdaems tijd voor een nieuwe tekst onder de vos. "De stickers op de borden van 2009 begonnen na acht jaar wat slijtage te vertonen en enkele stickers waren inmiddels gerimpeld."

Sponsor

Perdaems nam daarom namens de dorpsraad contact op met wethouder Cors Zijlmans en Jelle Steur van Steur Reclame uit Steenbergen. Zij hebben beiden een deel van het bord gefinancierd, terwijl Perdaems het ontwerp voor zijn rekening nam.

"Ik word vaker gevraagd om iets te sponsoren, maar ik werk liever mee aan dit soort projecten", vertelt Jelle Steur. "Je wil toch betrokken zijn bij de gemeente en ik doe dat graag op een manier die bij ons past, dus bijvoorbeeld de bestickering van zo’n bord." 

Onverwacht

Uiteindelijk zijn er vijf nieuwe, grotere borden geplaatst bij de ingangen van Nieuw-Vossemeer. Die werden allemaal opgehangen door de buitendienst van de gemeente Steenbergen. Voor Ad Bosters van de dorpsraad kwamen de borden onverwachts. "Maar, het was al langer een wens van de dorpsraad."

Tip de redactie