Rotterdammer vast na zware mishandeling in Bergen op Zoom

De politie heeft dinsdagochtend een 34-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van een zware mishandeling.

Een 41-jarige man uit Schiedam werd op vrijdag 6 mei 2016 ernstig mishandeld in een bosgebied in Bergen op Zoom door meerdere leden van Outlaw Motorcycle Gang No Surrender. Dat gebeurde na een begrafenis van de vader van een clublid.

De politie verdenkt ook een 34-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel, een 35-jarige Amsterdammer en een 46-jarige man uit Oss van deze zware mishandeling. "Zij werden eerder aangehouden en zitten nog in voorarrest", aldus de politie. 

De politie heeft bij de aanhouding van de Rotterdammer tevens zijn woning doorzocht. Daarbij is een bedrag van enkele duizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. Hij is een 'sergeant at arms' van de motorclub.

Slachtoffer

Het slachtoffer deed op 10 mei 2016 aangifte van de mishandeling en verklaarde daarbij meerdere keren te zijn geslagen en geschopt. In het ziekenhuis bleek dat hij verschillende ernstige verwondingen had, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen.

"Hij verklaart dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad", aldus de politie.

Tip de redactie