Vele Bergse Vastenavond Bouwclubs hebben zondagmiddag hun deuren geopend tijdens de jaarlijkse open dag op ’t Konterscherp en bij De Stadsschuur.

Bezoekers konden in 'de keuken' kijken van de bouwclubs en zien hoe een Vastenavondwagen gebouwd wordt. Ontwerpers van de Vastenavondwagens hebben uitleg gegeven over hun ontwerp tekeningen en konden vaak al tonen wat uiteindelijk het resultaat was geworden.

Verschillende facetten van de tekening waren ook al gebouwd. Veel bouwers waren druk aan het werk en zo kregen de bezoekers aan het eind van de dag een beeld van de vele werkzaamheden.

Dat er nog veel gedaan moest worden om de wagens klaar te krijgen voor de Vastenavondoptocht op 28 februari 2017 was ook duidelijk te zien.

Wagens

"Het komt allemaal goed", werd er door vele bouwers gezegd. "Dat een wagenbouwer vaak de laatste weken voor de optocht wat harder moet werken, dat weten alle bouwers. Daar kan je niets aan veranderen en ‘Da’s d’n aard van 't beesje'" Dit is overigens ook het motto van de Bergse Vastenavond 2017.

Veel bouwclubs hebben nieuwe bouwers nodig en zijn op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen met het bouwen van een Vastenavond wagen. 

"Iedere helpende hand is van harte welkom".