’t Ravelijn in Steenbergen heeft maandag het predicaat Excellente School uitgereikt gekregen.

De school mag deze titel de komende twee jaar dragen, tenzij eerder blijkt dat de school niet meer aan de voorwaarden voldoet. Maandagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur werden door heel Nederland scholen verrast met het predicaat dat uitgereikt wordt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

’t Ravelijn in Steenbergen heeft zich ongeveer een jaar geleden aangemeld voor het traject Excellente Scholen. "Doel van deze deelname is het ontvangen van het predicaat Excellente School: een predicaat voor scholen met bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel", aldus de OMO Scholengroep waaronder ’t Ravelijn valt.

Compliment

Volgens hen is het predicaat een erkenning voor buitengewone kwaliteit en geeft het een compliment aan iedereen die bijdraagt aan die kwaliteit: de leraren, de schoolleiding, de leerlingen, de ouders en het bestuur. "'t Ravelijn is al jaren een succesvolle school." 

In totaal kregen 21 scholen uit het voortgezet onderwijs het predicaat ‘Excellente School’, waaronder ook ’t Rijks in Bergen op Zoom.

Finale

Het traject Excellente Scholen is in handen van de Inspectie van het Onderwijs. Zij hebben, net als voorgaande jaren, een onafhankelijke jury ingezet voor de beoordeling van de excellentieprofielen.

"Het is een voorwaarde voor excellentie dat een school algemeen goed onderwijs biedt. Voorafgaand aan het schoolbezoek door de jury, wordt daarom de algemene onderwijskwaliteit onderzocht door de inspectie." Op basis daarvan is ’t Ravelijn doorgedrongen tot de finale.

Het aantal scholen met het predicaat Excellente School is sinds maandag gestegen naar 184 scholen. Hier zitten ook de scholen bij die vorig jaar het predicaat ontvingen. Nog nooit waren er zoveel Excellente scholen.