Negentien deelnemers krijgen Waterpoortcertificaat

Negentien ondernemers hebben afgelopen week hun certificaat in ontvangst mogen nemen als gastheer van Waterpoort.

Zij volgden in het najaar van 2016 de cursus Gastheerschap Waterpoort en zij hebben dit met positief resultaat afgesloten. De certificaten met bijbehorende gevelbordjes werden bij de Thoolse streekproductenveiling in Sint-Annaland uitgereikt door wethouder Frank Hommel en Sylvia Bal (voorzitter Stuurgroep Waterpoort).

Het gaat om (recreatie)ondernemers uit onder andere Tholen, Dinteloord, Fijnaart, Oud Gastel, Steenbergen, Nieuw-Vossemeer, Sint-Maartensdijk en Bergen op Zoom.

Waterpoort

Het netwerk van gastheren van Waterpoort telt ondertussen al 50 ondernemers. Deze gastheren kunnen de bezoekers en ook de bewoners van het gebied van alles vertellen over de natuurgebieden, cultuurhistorie, streekproducten en de mogelijkheden van natuurrecreatie.

Met deze kennis en ervaring kunnen zij de bezoekers warm maken voor Waterpoort. Een vast onderdeel van de cursus Gastheerschap is het bedenken en ook daadwerkelijk uitvoeren van gezamenlijke arrangementen. "Er zijn al hele mooie plannen gemaakt die echt een verrijking zijn voor Waterpoort."

Tip de redactie