Met nog maar drie weken te gaan tot kerstmis, is het kerstshoppen bij de Intratuin in Halsteren mateloos populair. 

De afgelopen twee koopzondagen ontstond er daardoor grote verkeerschaos op de Halsterseweg. Al op de Randweg-Noord moest het verkeer aansluiten om de de overvolle Halsterseweg op te kunnen rijden. Vanuit de gemeente worden er geen maatregelen genomen om de verkeerssituatie in betere banen te leiden.

Dit tot grote teleurstelling van Meino Dam, raadslid namens Lijst Linssen, die al twee weken geleden het college vroeg om de situatie aan te pakken.

Met nog maar drie zondagen te gaan tot Kerstmis wordt er ook dit weekeinde weer grote drukte verwacht bij het tuincentrum in Halsteren. De Intratuin aan de Halsterseweg is één van de grootste van de regio en trekt dan ook bezoekers uit de wijde omgeving naar Halsteren.

Gevaarlijk

Lijst Linssen maakt zich zorgen om de gevaarlijke situatie die door de drukte ontstaat en het slechte visitekaartje wat de chaos afgeeft.

Al op 22 november schreef raadslid Meino Dam het college naar aanleiding van de verkeerschaos op de Halsterseweg. Hij riep het college op om in gesprek te gaan met de Intratuin over de situatie en passende maatregelen te nemen.

Verkeersregelaar

Zo stelde het raadslid voor om op piekmomenten een verkeersregelaar in te zetten om het verkeer door te sturen wanneer het parkeerterrein vol is.

De gemeente ging echter niet in op het voorstel van het raadslid, waardoor de verkeerschaos de volgende koopzondag even groot was. "Ook heb ik 27 november geen politie gezien die de automobilisten waarschuwden hun auto’s niet zo gevaarlijk te  parkeren op de Halsterseweg tussen het voetpad en fietspad in en om enige orde te scheppen in deze verkeersverstopping", laat  Dam weten.

Balen

Volgens Dam is de chaos slecht voor de reputatie van het tuincentrum en Halsteren. "Ik zag personen in auto’s zitten die vreselijk baalden. Ik hoop dat ze terug komen naar Intratuin en Halsteren, maar dit is geen visitekaartje, hoor."

Bovendien zijn ook de omwonenden de dupe van de chaos. Zij kunnen op de piekmomenten nauwelijks meer met hun eigen auto weg. Lijst Linssen wil dat de gemeente op korte termijn maatregelen neemt om de chaos tijdens de komende koopzondagen tot een minimum te beperken.