Tholenaren en niet-Tholenaren van alle leeftijden komen op vrijdag 9 december samen in het oude C1000-pand aan de Postweg voor de derde editie van de VrijMiBoTho, oftewel dé vrijdagmiddagborrel op Tholen. 

Initiatiefnemers Martine van de Velde, Vincent van der Male en Charel Wolvekamp zijn enorm verheugd met de locatie voor deze kersteditie. "We hebben afgelopen week pas te horen gekregen dat we dit pand mogen gebruiken, maar hij stond bovenaan ons lijstje."

Dat de Vrijdagmiddagborrel die sinds eind 2015 gehouden wordt in Tholen een groot succes is moge duidelijk zijn. De eerste editie in december 2015 trok al meteen honderden bezoekers naar de Gasthuiskapel en ook op de tweede editie kwamen veel mensen af. Ongeveer 750 ondernemers en niet-ondernemers bezochten de zomereditie op de scheepswerf van Duivendijk.

Inmiddels is de organisatie druk bezig met de voorbereidingen voor de derde editie op een unieke locatie. "De eigenaar, Ad van Dorst, was bezig met een huurder, waardoor we een geruime tijd geen zekerheid hadden, maar de kogel is door de spreekwoordelijke kerk", vertelt Vincent van der Male.

Ideale locatie

Het oude C1000-pand aan de Postweg in Tholen is volgens Van der Male uitermate geschikt voor de borrel. "Al sinds het pand leegstaat is het een droom om hierin een evenement te kunnen houden." Niet alleen is het pand goed bereikbaar, maar er is ook genoeg ruimte voor de vele bezoekers en er is voldoende parkeergelegenheid. "Iedereen kwam hier z’n boodschappen doen, en van iedere dag die plek bezoeken ging het opeens naar het pand nooit meer bezoeken."

Het 'zilveren' plafond zorgt volgens Vincent van der Male meteen voor de juiste atmosfeer. "Het is een kersteditie, dus het pand wordt aangekleed met kerstbomen en kerstverlichting. Iedereen kent dit gebouw, het is super iconisch." Komende week gaan de drie initiatiefnemers het pand bekijken om een plan de campagne te maken. "We weten nog niet of we de hele hal gaan gebruiken." Wel is duidelijk dat in ieder geval buiten foodtrucks komen te staan, waardoor je niet eerst vanuit je werk langs huis hoeft. "De Trailer komt met frietjes en snacks en er komt Italiaans eten."

Muziek

Tijdens de borrel kan men genieten van heerlijke loungemuziek, verzorgt door de DJ’s van een Wereld van Verschil. Daarnaast speelt de eerste twee uur saxofonist Milan Burger uit Halsteren mee met de DJ’s en er is live-muziek. "Onlangs werd de talentenjacht Dit is Tholen gehouden en hoewel ze niet gewonnen heeft, vonden we Lisa van Tiggele zo goed, dat we gevraagd hebben of ze voor ons wil zingen tijdens de borrel."

Er staat tevens nog een bijzondere surprise-act op de planning van een wereldberoemde deejay, maar die naam blijft geheim tot de borrel. "We gaan deze editie weer voor veel warmte en gezelligheid. Iedereen boven de achttien jaar is welkom en de entree is gratis."

Hoeveel mensen er uiteindelijk op het evenement afkomen, maakt Van der Male niet uit. "Ik zou blij zijn met hetzelfde aantal als tijdens de zomereditie, ongeveer zevenhonderd man. Maar, al komen er honderd mensen, dan nog is het gezellig. Ik heb liever honderd mensen die het enorm naar hun zin hebben, dan tweehonderd mensen die het een beetje naar hun zin hebben. Als iedereen het naar z’n zin heeft, zijn wij ook tevreden."

De deuren openen op vrijdag 9 december om 16.30 uur en de borrel duurt tot ongeveer 22.30 uur.