Uit metingen en waarnemingen van Benegora blijkt dat de geluidsoverlast in Ossendrecht vanuit het Antwerps havengebied het afgelopen jaar enorm is afgenomen.

Dit zou komen door de 'nieuwe' kunstmestinstallatie op het terrein van BASF Antwerpen.

In de gemeente Woensdrecht en met name in Ossendrecht ondervonden de inwoners regelmatig geluidsoverlast in de vorm van hoge tonen en een brommend geluid. Volgens wethouder Jeffrey van Agtmaal is dat -naar het lijkt- verleden tijd.

"Natuurlijk kunnen er nog incidenten voorkomen, waarbij geluidsoverlast plaats gaat vinden. Het fakkelen zorgt ook voor een hard geluid, dat blijf je houden. Maar, de ontwikkelingen rondom de kunstmestinstallatie hebben ertoe geleid dat het aanhoudende brommende geluid verdwenen lijkt te zijn."

De werkzaamheden aan de installatie zorgden rond de afgelopen jaarwisseling voor een zeer hoge toon. Benegora heeft na afronding van die werkzaamheden door metingen en waarnemingen een aanzienlijke geluidsredutie vastgesteld. "Daarmee lijkt de overlast te zijn verhopen." De gemeente Woensdrecht blijft de situatie in samenwerking met Benegora monitoren.