Het IJsfestijn in Steenbergen wordt bij de tweede editie groter aangepakt waarbij duurzaamheid een plaats krijgt.

Dankzij een groep vrijwilligers, die in aantal mag toenemen komende weken, wordt de ijspret gestuurd op de Markt in Steenbergen. Met een nieuwe outfit wordt het tweede IJsfestijn compleet gemaakt. Van 3 december tot en met 8 januari in het nieuwe jaar is het schaatsen geblazen.

Maar liefst 330 m2 schaatsruimte, een kinderijsbaan met een mobiele afzetting en een week langer open. Dat zal het IJsfestijn in Steenbergen nog aantrekkelijker maken. Een verjaardagsfeestje vieren? Geen probleem. Warme chocolademelk, schaatsen en veel fun. Dat zijn een aantal geijkte ingrediënten die dagelijks aanwezig zijn.

Voorzitter Stichting IJsfestijn Steenbergen Peter Jongenelen: "Er vindt ook een bedrijven curling competitie plaats. Disco avonden zit in de planning en alle basisscholen zijn uitgenodigd. En er zijn activiteiten van de Lionsclub Steenbergen." 

De Rabobank laat de (klant)jeugd tussen 4 en 12 jaar een keer gratis schaatsen. Hiervoor volgt een uitnodiging per post.

Hechte groep

Voor een nog betere organisatie is het bestuur aan het finetunen. Kees de Bruin, facilitair medewerker Stichting IJsfestijn Steenbergen: "Het gaat om het schaatsen. Het is knus en we werken met een hechte groep waarin iedereen z’n specialiteit heeft. Er worden wat aanpassingen gedaan in de catering."

Bij de organisatie van het IJsfestijn Steenbergen komt veel kijken. Een groep van ruim 60 vrijwilligers is zo meteen een aantal weken in de weer om alles draaiende te houden. Toch zijn dit nog niet genoeg vrijwilligers. Er zijn nog zo’n 10 vrijwilligers nodig om het IJsfestijn Steenbergen goed en veilig te laten verlopen.

Duurzaamheid

"Voor de vrijwilligers houden we een speciale avond. Als werkgroep bedienen we de vrijwilligers. Zij hoeven dan niets te doen en worden zelf verwend", laat voorzitter Peter Jongenelen weten. Het IJsfestijn Steenbergen is de eerste die in de regio opengaat. De ijspret kan dus in Steenbergen beginnen.

Dat duurzaamheid een plaats krijgt, zit ‘m in de stroomvoorziening. Kees de Bruin: "Het was voor ons een wens om met elektra te gaan werken en dit komt nu tot uitvoer." Er zullen geen ronkende aggregaten meer staan met CO2 uitstoot. Dat is beter voor het milieu en tegen geluidsoverlast.

Oproep vrijwilligers

Het IJsfestijn Steenbergen wordt mede georganiseerd door Buddha’s, de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Steenbergen, het Ondernemers Platform Steenbergen (OPS) en het Retail Platform Steenbergen (RPS). Op 1 december 2016 wordt er in Buddha’s op de Markt in Steenbergen een vrijwilligersavond gehouden.

Iedereen die een aantal weken wil helpen, wordt uitgenodigd te komen of kan contact opnemen met Sylvie van Caam, coördinator vrijwilligers. De weekmarkt in Steenbergen gaat voor zes weken naar de Grote Kerkstraat. Kees de Bruin: "Dit kan dankzij goede afspraken en een goede samenwerking met de gemeente."

Op de Markt in Steenbergen komt eveneens een grote kerstboom te staan. Van 10.00 uur tot 22.00 uur kan er naar hartenlust geschaatst worden voor 3 euro per persoon. Op zondag gaat het om 13.00 uur open en met feestdagen zijn er aangepaste tijden. Steenbergen is klaar voor de ijspret.