De facebookgroep 'Geen AZC in Stb' roept de inwoners van de gemeente Steenbergen op om donderdag 24 november naar het gemeentehuis van Steenbergen te komen.

De initiatiefnemers van de oproep zijn niet blij met wat zij noemen de 'asielzoekerswijk'.

Afgelopen woensdag werd in het gemeentehuis van Steenbergen een informatiebijeenkomst gehouden over de veertig Finch-woningen die in Buiten de Veste worden geplaatst.

Maximaal één derde van deze woningen wordt beschikbaar gesteld aan statushouders met een één- of tweepersoonshuishouden. Waarom de inwoners van de gemeente Steenbergen specifiek opgeroepen worden om naar deze raadsvergadering te komen, is onduidelijk.

Op de facebookpagina staat namelijk: 'A.s. donderdag 24 nov. komt het punt aan bod over de (asielzoekerswijk) die de gemeente toch stiekem wil doordrukken', maar het punt rondom de Finch-woningen wordt niet besproken op deze avond.

Gezinnen

Volgens 'Geen AZC in Stb' zijn er afgespraken gemaakt over spreiding van de statushouders en het opvangen van gezinnen in plaats van alleenstaanden. Nu de gemeente toch één- en tweepersoonshuishoudens toe wil staan, is voor de tegenstanders de maat vol.