Leden No Surrender aangehouden voor zware mishandeling

De politie heeft dinsdagmorgen drie mannen aangehouden die verdacht worden van de zware mishandeling van een 41-jarige Schiedammer op vrijdag 6 mei 2016 in een bosgebied in Bergen op Zoom.

Zowel het slachtoffer als de verdachten zijn lid van Outlaw Motorcycle Gang No Surrender.

De verdachten zijn een 34-jarige Amsterdammer, een 26-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Oss. De Ossenaar wordt ook verdacht van de handel in harddrugs.

Het slachtoffer heeft op dinsdag 10 mei 2016 vanuit het ziekenhuis aangifte gedaan van zware mishandeling. Hij vertelde dat hij lid is van Outlaw Motorcycle Gang ‘No Surrender’. Hij verklaarde dat hij op vrijdag 6 mei 2016 na de begrafenis van de vader van een clublid in Bergen op Zoom fors was mishandeld. 

Ziekenhuis

Clubleden namen hem in de auto mee naar een bosgebied. Daar werd hij door hen meerdere keren geslagen en geschopt. Hij werd daarna thuis afgezet waarna zijn vriendin hem naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat hij verschillende ernstige verwondingen had, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen.

De 41-jarige Schiedammer verklaarde dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad.

Onderzoek

De politie heeft na de aangifte van de Schiedammer een verder onderzoek ingesteld. Daarbij ontstond zicht op verdachten. Dinsdagmorgen werden drie mannen op hun verblijfsadressen aangehouden.

De recherche en het Openbaar Ministerie zetten het onderzoek naar de mogelijke opdrachtgever(s) en het motief van de mishandeling voort. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Tip de redactie