Kerstverlichting terug op de rotonde(s)

Michel Lambers van de Volkspartij en Wilma Baartmans van GewoonLokaal! hebben de koppen bij elkaar gestoken voor vragen omtrent de kerstverlichting in Steenbergen. 

Het gaat om verlichting op de rotonde aan de Nassaulaan in Steenbergen en in het verlengde daarvan de rotondes aan de Molenweg te Steenbergen en in Dinteloord.

"Op de goed onderhouden rotonde aan de Nassaulaan in Steenbergen staat sedert een aantal jaren een prachtig grote naaldboom. Vrijwel vanaf het begin werd deze in de maand december tot in de eerste week van januari verlicht met lampjes, waardoor de entree van Steenbergen een uitnodiging vormde voor een bezoek aan het centrum en de stad in Kerstsfeer bracht", aldus Lambers en Baartmans.

Twee jaar geleden werd de stroom van de boom gehaald, maar als het aan de twee fractievoorzitters ligt komt daar verandering in. De twee willen de stroom weer terug op de boom zetten en zo de sfeer van die tijd terughalen.

Vragen

GewoonLokaal! en de Volkspartij hebben daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Belangrijkste vraag hierbij is eigenlijk: Is het college bereid om, zodra Sint Nicolaas weer naar Spanje is vertrokken, de verlichting in de boom op deze rotonde weer te laten functioneren? En zo ja, wil het college dit dan ook doen op de rotonde Molenweg/Van Gaverenlaan/Oudlandsestraat?

Andere rotondes

De overige gemeentelijke rotondes, zoals aan de Franseweg, Zeelandweg-oost en bij de entree van Dinteloord worden in de loop van 2017 heringericht. Deze rotondes worden door de gemeente aangeboden voor ‘adoptie’ aan lokale bedrijven of instellingen.

Daarbij nemen de bedrijven het onderhoud op de middenterreinen voor hun rekening. In ruil daarvoor mogen ze een reclame-uiting plaatsen op de rotonde. "De binnenkomst van de kernen in onze gemeente wordt daarmee aanzienlijk aantrekkelijker gemaakt", stellen de fractievoorzitters.

Het college wordt nu gevraagd om ervoor te zorgen dat ook op deze rotondes grote naaldbomen geplaatst worden zodat deze in de Kerstperiode eveneens in het licht gezet kunnen worden.

NUwerk

Tip de redactie