'Woensdrecht heeft steeds meer mantelzorgers'

Het aantal geregistreerde mantelzorgers in de gemeente Woensdrecht is afgelopen jaar toegenomen van tweehonderd tot zo’n vijfhonderd.

Mantelzorgers in de gemeente kunnen zich aanmelden voor het 'mantelzorgcompliment' wat aan het einde van het jaar wordt uitgereikt.

Het aantal bij de BWI geregistreerde mantelzorgers is afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Dit komt onder meer door het nieuwe mantelzorgcompliment van de gemeente. Alle mantelzorgers die geregistreerd zijn bij de BWI ontvangen aan het einde van het jaar een persoonlijke bedankbrief van de burgemeester en wethouders en een vvv-bon ter waarde van vijftig euro.

"Met dit compliment laten we mantelzorgers zien dan hun werk alles behalve onzichtbaar is. Hun hulp is onmisbaar voor de ander en erg belangrijk voor onze samenleving", legt wethouder Van der Beek uit.

Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers moesten vroeger worden aangemeld door de hulpbehoevende partij, maar kunnen dit tegenwoordig ook zelf doen. "Het is enorm fijn dat er zoveel mantelzorgers geregistreerd staan bij de BWI. Niet alleen kunnen wij ze als gemeente nu beter bedanken, maar we kunnen deze mensen nu ook beter bereiken met informatie over activiteiten die interessant voor hen zijn", legt wethouder Van der Beek enthousiast uit.

Alle mensen die onbetaalde zorg verlenen aan iemand die in de gemeente Woensdrecht woont, komen in aanmerking voor het mantelzorgcompliment. Het gaat daarbij om geregistreerde mantelzorgers die hier al meer dan drie maanden minstens acht uur per week mee bezig zijn.

Mantelzorgers die nog niet zijn geregistreerd staan bij het BWI kunnen dit nog tot 15 december doen.

NUwerk

Tip de redactie