Luke de Dooij volgt nar Petterke in Ostrecht op

De inwoners van Ossendrecht hebben er een tijdje op moeten wachten, maar eindelijk weten ze het dan. Nar Luukske (foto, rechts), in het dagelijkse leven Luke de Dooij, heeft vrijdag tijdens de officiële start van het carnaval het stokje overgenomen van nar Petterke.

De pas 17-jarige Ossendrechter gaat vanaf nu door het leven als nar Luukske d'n eerste.

In Café Bolle Henk hoorden de inwoners van Ossendrecht vrijdag na ruim negen maanden wie de nieuwe nar is.

Voor de bekendmaking presenteerde de Grootste Boer eerst het andere sleutelfiguur van het Ostrechtse carnaval; de prins. Ook dit jaar heeft de Raad van Elluf unaniem gekozen voor prins Kees I, die voor de tiende keer het prinsenpak mag aantrekken.

De inwoners van Ossendrecht bleken niet stil te hebben gezeten om zichzelf kandidaat te stellen voor de positie van nar. Maar liefst vijf stelden zich, zo wordt er beweerd, hiervoor verkiesbaar.

Stoelendans

"Maar er kan er natuurlijk maar één de nar worden", vertelde de Grootste Boer, terwijl de kandidaten één voor één naar het midden werden begeleid. "Vandaar dat de Raad van Elluf ervoor heeft gekozen om de winnaar van de stoelendans tot nar te bekronen."

Na vier zenuwslopende rondes bleef er één ietwat kleine, gemaskerde nar op de laatst overgebleven stoel zitten. Toen de plaatselijke hoogheid de nar ontmaskerde, bleek het Luke de Dooij te zijn. Nar Luukske kreeg direct alle attributen uitgereikt die horen bij de naruitrusting.

Toen ook de narrenkap om het hoofd van De Dooij zat, kon de kersverse nar officieel beginnen met zijn nieuwe functie. Dat zal hij de komende jaren blijven doen met Prins Kees I aan zijn zijde.

Tip de redactie