Definitief ontslag voor personeel wijkcentra

De vijftien werknemers van de Stichting Verenigde Wijkcentra verliezen definitief hun baan wanneer WijZijn Traversegroep het beheer per 1 januari 2017 over neemt. Het is de gemeente niet gelukt om met de SVW tot afspraken te komen om een werk naar werk traject te starten voor het personeel.

De gemeente Bergen op Zoom, SVW en WijZijn Traversegroep zijn donderdag 9 november om tafel gaan zitten om de kwestie te bespreken.

Overgang

De SVW is niet ingegaan op het voorstel van de gemeente uit september om een werk naar werk traject te starten voor het personeel. WijZijn Traversegroep neemt het personeelsbestand van de wijkcentra ook niet over. De gemeente betreurt de gang van zaken, omdat er voor het personeel kostbare maanden verloren zijn gegaan in de zoektocht naar nieuw werk.

De gemeente gaat het personeel wel coaching en cursussen bieden om de bemiddeling naar nieuw werk te vergemakkelijken. Het personeel mag zich hiervoor na 1 januari melden bij het stadskantoor.

‘Warme overdacht’

De partijen hebben ook gesproken over de overdracht van de centra van SVW naar Wijzijn. De partijen geven aan de intentie te hebben om een ‘warme overdracht’ plaats te laten vinden, waar de gebruikers geen last van ondervinden.

Tip de redactie