Een negroïde man op een fiets in de binnenstad heeft zaterdagavond in Bergen op Zoom twee berovingen en een poging daartoe gepleegd. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

De berovingen vonden kort na elkaar plaats. Om 21.00 uur reed de man in Lombardenstraat met zijn fiets tegen een daar lopend jong stel aan. Hij begon te schelden en probeerde de portemonnee van de jongen afhandig te maken. Toen dit niet lukte, richtte hij zich op de tas van het meisje. Deze kreeg hij wel te pakken.

Goudbloemstraat

Tien minuten later sloeg de man weer toe in de Goudenbloemstraat. Ditmaal bedreigde hij twee meisjes met een mes en maakte hen geld afhandig.

Om 22.26 uur probeerde hij nogmaals een jonge vrouw te beroven in de Kortemeetstraat. Ook haar bedreigde hij met een mes. De vrouw begon echter te gillen en duwde hem van zich af. De straatrover schrok hiervan en reed zonder buit weg richting het Sint Catharinaplein.

Agenten hebben na alle drie de meldingen de omgeving afgezocht, maar de verdachte niet meer aangetroffen.

Signalement

Over het signalement van de straatrover is het volgende bekend. De man heeft een negroïde uiterlijk: donkere huidskleur met kort donker krullend haar. Zijn lengte wordt geschat tussen de 1.80 en 1.85 meter lang en zijn leeftijd tussen de 25 en 30 jaar.

De verdachte heeft een normaal postuur en is gekleed in een blauw-witte trui, een donkere broek met daaronder donkere (sport)schoenen. Op zijn hoofd heeft hij een donkere pet met een witte tekst. Bij de eerste beroving heeft hij volgens slachtoffers een donkere jas tot over zijn heupen aan. Verder rijdt hij op een oude donkere fiets.