De 19-jarige Vincent Bosch is vrijdagmorgen 4 november beëdigd als lid van de Provinciale Staten van Zeeland voor de PVV.

Hiermee is hij het jongste Statenlid van ons land. Sinds de laatste verkiezingen stond hij op nummer zes en omdat een ander Statenlid van de PVV niet langer haar zetel kon innemen, was Vincent de eerst aangewezene om Caroline Kooman op te volgen.

"Ik ben opgegroeid in Poortvliet. Na de Casembrootschool in Sint-Annaland, waar mijn opa vroeger directeur was, fietste ik elke dag naar Bergen op Zoom naar het Gymnasium Juvenaat waar ik in zes jaar mijn diploma haalde. Op dit moment ben ik tweedejaars bachelor student Informatica aan de Universiteit Antwerpen."

Politieke interesse

In het tweede jaar van het Juvenaat kwam Vincent  in de leerlingenraad terecht. Later kwam de medezeggenschapsraad en daar ontwaakte de politieke interesse. Debatteren, je ergens in verdiepen, standpunten verdedigen, het lag hem allemaal wel.

Intussen stelde hij zich op de hoogte van de standpunten van de politieke partijen en de PVV sprak hem het meest aan. Geen flauwekul en no nonsens politiek. Zijn levensdevies werd: 'Deze generatie laat niet met zich sollen'.

Hij las op Facebook dat er voor de PVV in Zeeland jonge mensen nodig waren en solliciteerde. Het klikte en hij werd aangenomen en kwam als 17-jarige op de lijst.

Keuzes

Na zijn sollicitatie kwam Bosch in PVV- klasjes terecht waar hij zich bekwaamde in de kunst van het debatteren en in alles wat te maken had met het politieke werk als volksvertegenwoordiger. Het lukte allemaal prima en in de provinciale politiek was hij eerst lid van de commissie Economie en later van de Bestuurscommissie.

Bosch: "Allereerst wil ik opkomen voor de jongeren zodat het interessant wordt om in Zeeland te blijven tijdens en ook na hun studie. De provincie kreeg te maken met bezuinigingen en daarom willen wij als PVV voorrang geven aan belangrijke projecten die de Zeeuwse economie ondersteunen. Niet te veel geld naar allerlei evenementen en cultuur of het moet om het eigene Zeeuwse gaan."

Vanzelfsprekend wil hij ook aandacht schenken aan de Digitale Agenda wat inherent is aan mijn studie. "Ik was al volop actief in de commissies. Het is allemaal wel zwaar maar ik krijg voldoende gelegenheid van de universiteit. Mijn hobby’s paardendressuur en tennissen komen wat meer in het geding maar vooral het laatste wil ik graag volhouden."

Standpunten

Natuurlijk kreeg Vincent te maken met reacties op zijn lidmaatschap van de PVV. "Sommigen waren het helemaal met me eens maar anderen wilden niets meer met me te maken hebben. Mijn familie staat helemaal achter me en is trots dat ik zo jong al Statenlid ben."

"Vanzelfsprekend sta ik achter de visie van de PVV al hebben we zeker lokaal behoorlijk veel autonomie. Ten aanzien van het vluchtelingenbeleid vind ik dat het beter is de mensen in hun eigen cultuur en regio te laten. Daar kunnen we hen ook helpen en steunen. Vergeet niet dat er terroristen zitten onder de vluchtelingen, die we er helaas níet uit kunnen halen. Wat dat betreft lijkt het me daarom beter de grenzen gewoon te sluiten."

Ambitie

Op dit moment is Vincent erg druk met de provinciale politiek maar in een later stadium zou hij graag in de Tweede Kamer willen. Geert Wilders is zijn idool. Hij hoopt op een coalitie met de VVD en verder wil de PVV benadrukken niemand uit te sluiten.