Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het mobiele bereik in West-Brabant in veel gemeentes afwisselend wordt beoordeeld en soms op weinig tevredenheid kan rekenen. Vooral Steenbergen en Halderberge scoren een dikke onvoldoende.

Dit blijkt uit een publieksonderzoek uitgevoerd door de regionale omroepen en de NOS, waaraan 23.000 mensen hebben meegedaan. Er werd onderzocht hoe tevreden men is over het mobiele bereik. Het is moeilijk voor te stellen, maar toch zijn er nog veel plekken in Nederland waar inwoners problemen ervaren met mobiel bellen.

Bij het onderzoek werden de mensen gevraagd naar de kwaliteit van hun ontvangst in de desbetreffende gemeentes, gewaardeerd met een cijfer. De gemiddelden liggen tussen de drie en de negen.

Zoals gezegd kwamen vooral Steenbergen en Halderberge negatief uit de test. Steenbergen en Halderberge komen allebei niet verder dan een 4.4, goed voor een ruime onvoldoende. Ook Zundert komt niet verder dan een gemiddelde beoordeling van 4.7. In deze gemeentes gaat het vooral om de kleinere dorpen die weinig of slecht bereik hebben.

Tevreden

Ondanks dat er dus aardig wat onvoldoendes zijn gevallen in West-Brabant, zijn er ook voldoende gemeentes waarbij er wel sprake is van goed mobiel bereik. Dit is vooral te zien bij Bergen op Zoom en Roosendaal, die worden beoordeeld met respectievelijk een 6.1 en een 6.0. Woensdrecht, Rucphen en Moerdijk scoren alle drie iets lager dan een zes.

Vergeleken met de rest van Nederland scoort West-Brabant iets minder, Oost-Brabant scoort over het geheel nog slechter.