Snelheidsduivels hoeven niet bang te zijn voor een dikke prent wanneer zij te hard door Halsteren rijden. Bekeuringen die worden uitgeschreven voor een overtreding op de Beeklaan en Burgemeester Elkhuizenlaan worden namelijk niet geïnd.

Bewoners van de Beeklaan en Burgemeester Elkhuizenlaan in Halsteren klagen al langer over de snelheidsduivels die door de straat razen. Zowel de buurtpreventie als de omwonenden meldden de gevaarlijke verkeerssituatie al eerder bij de gemeente. 

Om aan de wensen van de Halsternaren te voldoen, stelde de gemeente Bergen op Zoom een 30-kilometerzone in. De maatregel heeft nauwelijks effect, blijkt nu. Automobilisten die de limiet overschrijden hoeven hun bekeuring niet te betalen.

Opmerkelijk

"Er wordt op de Beeklaan en de Burgemeester Elkhuizenlaan met regelmaat met veel te hoge snelheid gereden. Op zich zeer vervelend, niet goed en gevaarlijk, maar dat gebeurt op meerdere plaatsen zou je zeggen", aldus Peet Bakx. De situatie in Halsteren noemt het fractielid echter een "een zeer opmerkelijk geval."

Doordat de straten niet zijn ingericht als een 30-kilometerzone, zijn de bekeuringen die worden uitgeschreven aan overtreders namelijk niet geldig.

Wanneer automobilisten in beroep gaan tegen een bekeuring voor het overtreden van de limiet, wordt het bedrag kwijt gescholden. Bestuurders kunnen dus zonder consequenties de limiet negeren. "Buurtbewoners zien de te hard rijdende autobestuurders met leden ogen aan", stelt Peet Bakx.

Oplossing

De BSD-fractie van de gemeenteraad vraagt het college om de straten aan te pakken. Er moet een duidelijke verkeerssituatie ontstaan voor bestuurders, politie en omwonenden zodat er minder hard gereden wordt, stelt Peet Bakx.

Door de straten te herinrichten kunnen overtreders voortaan niet meer onder hun bekeuringen uitkomen wanneer zij in beroep gaan. Handhavers kunnen dan effectief controleren, wat de verkeerssituatie in Halsteren eindelijk veiliger zou moeten maken.