Steenbergse jongeren sporten tijdens de herfstvakantie

Voetbalvereniging Steenbergen en Sportvereniging Diomedon organiseerden vrijdag voor het derde achtereenvolgende jaar een sportdag voor de Steenbergse jeugd. 

Ruim vijftig kinderen waren naar Sportpark Seringenlaan gekomen om een leuke en sportieve dag te beleven.

Ongeveer drie jaar geleden kwamen beide verenigingen tot de conclusie dat het leuk zou zijn om een gezamenlijke sportdag te organiseren. Het resultaat is een sportdag tijdens de herfstvakantie geworden waarbij kinderen kunnen bewegen, maar vooral veel plezier kunnen hebben.

Martijn Hagens is, samen met Gerda Toonse, al vanaf het begin betrokken bij de organisatie legt uit wat het doel van de dag is. "We willen benadrukken dat bewegen belangrijk is, maar de kinderen moeten vooral veel plezier hebben vandaag."

In de ochtend verzamelden 55 sportieve kinderen, van vijf tot twaalf jaar, zich om er lekker tegenaan te gaan. Een aantal waarover Hagens best tevreden is. "Het zijn meer deelnemers dan vorig jaar en iets minder dan het eerste jaar. Het kan natuurlijk altijd beter, maar het valt zeker niet tegen."

Een ander jasje

Er is door beide verenigingen gekozen om de sporten atletiek en voetbal te combineren. Op het eerste gezicht misschien een wat vreemde combinatie, moet ook Hagens toegeven. "Dat zou je inderdaad zeggen, maar dat valt mee. We zitten samen op hetzelfde complex dus is het logisch dat we samenwerken. Je ziet dat de kinderen het echt leuk vinden om eens een andere sport te beoefenen dan dat ze gewend zijn en ze leren er ook weer wat van. Een win-winsituatie dus eigenlijk." Op die manier kwamen kinderen van de atletiek in aanraking met voetbal en andersom.

De dag bestond uit een ochtend- en middagprogramma, met tussendoor een lunch voor het hele gezelschap. In de ochtend speelden de kinderen tien verschillende spellen die meestal gebaseerd waren op voetbal en atletiek, maar dan net een beetje anders. "We proberen de deelnemers op een andere manier kennis te laten maken met voetbal en atletiek. Bekende oefenvormen, gegoten in een ander 'jasje' zal ik maar zeggen." Daarnaast stonden er ook andere sportieve spellen op het programma, zoals het voortduwen van een enorme bal.

Tijdens het middagprogramma, waarvoor 39 kinderen zich hadden aangemeld, maakten de deelnemers kennis met survivallen. Het was voor de eerste keer in drie jaar dat dit tot de mogelijkheden behoorde.

Organisatie

Net als ieder evenement valt en staat ook deze sportdag met de vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging en de activiteiten. "Gelukkig hebben we samen veel leden en zijn er een hoop mensen bereid om te helpen. Dat is fijn, want die kinderen hebben wel begeleiding nodig bij alle spellen en we kunnen het helaas niet alleen."

Wat Hagens betreft zou het aantal deelnemers de komende jaren mogen groeien. "We hebben bijvoorbeeld vandaag tien spellen en vijf groepen, het zou natuurlijk het mooiste zijn als elke spel elke keer bezet is. Wat dat betreft zouden we een dubbele bezetting aankunnen. Dat is misschien iets om in de toekomst over na te denken."

Voor dit jaar kan de organisatie niet anders dan tevreden zijn. "Het weer zat mee en de kinderen hebben weer veel plezier gemaakt vandaag, ik heb niks te klagen", aldus Hagens.

Tip de redactie