Wethouder Frank Hommel en Hylcke Okkinga, directeur van Montea Nederland hebben een overeenkomst getekend voor een kavel van 100.000 vierkante meter op bedrijventerrein Welgelegen in Tholen.

De gemeente Tholen is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het ontwikkelen van de vijftien hectare grond bij bedrijventerrein Welgelegen. Vijf hectare wordt ondertussen al ontwikkeld door gigant ALTERNATE, maar een kavel van tien hectare is nog vrij.

"We waren heel ver met een klant, maar die heeft uiteindelijk toch voor een andere locatie gekozen", vertelt wethouder Frank Hommel. Die klant was Primark, maar zij bouwen inmiddels een enorm distributiecentrum in Roosendaal. "Dat we in zo’n ver stadium zaten, heeft ons wel getriggerd om door te gaan", aldus de wethouder.

De gemeente ging aan de slag met de vraag: Hoe kunnen we dit kavel onder de aandacht brengen? Er werd daarom gekeken naar verschillende spelers in de markt en uiteindelijk kwam de gemeente terecht bij Montea. Een beursgenoteerd beleggingsbedrijf in logistiek vastgoed.

"We willen hiermee nog meer bedrijvigheid naar Tholen halen. Deze nieuwe manier laat zien dat Tholen de bescheidenheid van zich af schud." 

Promotie

Montea wordt toegevoegd aan het rijtje met spelers, zoals ReWin en Invest in Zeeland. De ondertekening van de overeenkomst bekrachtigd het feit dat Montea het kavel gaat promoten en acquisitie gaat plegen om zo snel mogelijk een of meerdere bedrijven naar Tholen te halen.

"Tholen is erg geschikt voor grootschalige distributie", stelt Hylcke Okkinga. "Dit kavel is ideaal voor dit gebruik en we kunnen het meteen aanbieden aan de klant." Volgens Okkinga is dat enorm belangrijk in deze branche. De ontwikkelaar, maar ook de gemeente moeten meteen kunnen schakelen als een huurder wordt gevonden.

"Het is een locatie met een serieuze omvang. We zijn nu plannen aan het maken, maar we kunnen het gebied competitief aanbieden ten opzichte van de andere locaties in de omgeving."