De jongen die gezocht werd voor het lastig vallen van een vrouw terwijl hij een stofkap op had is gevonden door de politie. Ook een andere betrokkenene is opgespoord. Het betreft twee minderjarige jongens uit Ossendrecht. Agenten kwamen hen op het spoor dankzij een getuigenverklaring.

Eén van de jongens viel op woensdag 19 oktober de vrouw lastig. Hij kwam in de Molenstraat naast haar lopen. Zij vroeg hem de stofkap af te doen, maar dit weigerde hij. Hij bleef de vrouw volgen en betastte haar borsten en billen.

Getuigen

De politie riep getuigen van het incident op om een verklaring af te leggen. Bij het getuigenverhoor kwam de naam van één van de verdachten naar voren. Ook werd de naam genoemd van een jongen die zijdelings betrokken was bij het incident.

Grap

Door de wijkagent van Ossendrecht is bij de jongens thuis, in samenwerking met hun ouders, een onderzoek ingesteld. Uit dat onderzoek bleek dat het volgens de jongens ging om een uit de hand gelopen grap. De vrouw die destijds melding heeft gedaan van het feit doet geen aangifte.

Door de politie wordt, in samenwerking met partners, wel een traject opgestart, zodat aan de jongens duidelijk wordt dat dit soort gedrag niet door de beugel kan.