Er worden maatregelen genomen om de verkeerssituatie op de toegangsweg van het ZuidWestHoek College en de Volksabdij te verbeteren. Zo komt er een nieuw wegdek en mogen auto’s voortaan slechts vanaf één richting de weg in rijden.

"De aanpassingen waren al lange tijd een grote wens van het college", stelt Jeffrey van Agtmaal, wethouder van verkeer en vervoer. "We zijn blij dat het ZuidWestHoekcollege en de Volksadbij de weg aanpakken."

Onveilig


De toegangsweg van het ZuidWestHoek College en de Volksabdij, onderdeel van de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan, hield de gemoederen al lange tijd bezig. Het verouderde wegdek en de auto’s die in twee richtingen reden zorgden regelmatig voor onveilige situaties.

"Wanneer twee auto’s elkaar moeten passeren en daar ook nog fietsers langs komen, moet er uit worden geweken naar de berm. Dat is slecht voor het wegdek en erg onveilig", legt wethouder Van Agtmaal uit.

Aanpassingen


De belangrijkste aanpassing is het invoeren van eenrichtingsverkeer. Automobilisten mogen voortaan enkel vanaf de OLV Ter Duinenlaan de toegangsweg inrijden. Alle automobilisten moeten de weg vervolgens verlaten via de Putseweg.

Om te voorkomen dat bestuurders het verbod negeren wordt er aan de kant van de Putseweg een automatische slagboom geplaatst.

Ook komt er een vrijliggend  fiets- en voetpad met verlichting vanaf de Putseweg tot aan de school. In totaal wordt er 800 meter wegdek vernieuwd.

Overlast


De gemeente Woensdrecht is de eigenaar van het project en heeft het toezicht op de werkzaamheden. De kosten daarentegen, een slordige 148.000 euro, komen bij het Bisdom en het ZuidWestHoek College te liggen.

De werkzaamheden zijn maandag gestart en moeten 1 november afgerond zijn. Het overlast voor de middelbare school blijft zo beperkt, omdat de werkzaamheden in de herfstvakantie vallen. De volksabdij blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor bezoekers.