De inwoners van De Heen konden onlangs genieten van een uiterst geslaagd optreden van Cameleon.

Deze alom bekende totaaltheatergroep heeft haar 25-jarig bestaan uitbundig gevierd en daarvan kon iedereen meegenieten. Met de productie ‘Smakelijk Leven’ heeft het gezelschap de laatste tijd namelijk al vele honderden bezoekers vermaakt met een lach en een traan.

Zo ook weer vorige week, toen Cameleon neerstreek in De Heen en daar een optreden verzorgde in de voormalige R.K. Kerk. Ruim honderd bezoekers genoten van het optreden waarbij zo ongeveer alle facetten van het menselijk leven voor het voetlicht werden gebracht.

En dat alles in een wel heel bijzonder decor. Het voormalige kerkgebouw leent zich namelijk uitstekend voor diverse optredens, zo is overigens al vaker gebleken.

Theaterdiner

Dit alles heeft mede te maken met de gezellige aankleding en goede akoestiek. De bezoekers konden plaatsnemen aan de diverse grote tafels en werden regelmatig voorzien van drankjes en lekkere hapjes. Ook dit hoort bij het gezelschap van Cameleon, waarbij gezelligheid en saamhorigheid een grote rol spelen.

Het is dan ook niet voor niks dat Cameleon vaker optreedt in een setting waarbij tegelijkertijd een smakelijk diner wordt geserveerd. Dit is ook weer het geval op woensdag 2 november, wanneer de groep een optreden verzorgt in de vorm van een theaterdiner in hotel restaurant Thuis! In Dinteloord.

Facetten

De titel ‘Smakelijk Leven’ spreekt in dit verband dan ook boekdelen. Tijdens een smakelijk diner worden, verdeeld over drie blokken, alle facetten van het leven behandeld. Van geboorte tot dood en vooral alles daar tussenin wordt voor het voetlicht gebracht in de vorm van liedjes, cabaret en sketches.

De show begint al met een amusante weergave van de conceptie, waarbij ongeduldige zaadcelletjes staan te trappelen om binnen te mogen in de vrouwelijke eileider. Maar net zoals in het hele verdere leven kan er maar één de winnaar zijn.

Vervolgens wordt het publiek getrakteerd op leuke en soms ook ontroerende sketches, zoals die waarin vier spelers afzonderlijk hun verhaal en ervaringen vertellen over de geboorte van een kind. Cameleon kan, net als het dier waarnaar het vernoemd is, pijlsnel veranderen van kleur; dat wil zeggen van uitgelaten vrolijk tot diep ontroerend.

Herkenbaar

De vele bezoekers genoten dan ook zienderogen en met volle teugen van het geslaagde optreden. De diverse onderwerpen waren vooral heel herkenbaar voor iedereen, zoals de ludieke scène waarbij een rij mensen staat te wachten om het bruidspaar te feliciteren tijdens de receptie.

Voor de gezellige avond waren in eerste instantie alle inwoners van De Heen uitgenodigd plus de leden van Stichting Relax en Stichting Ouderen De Heen. In het publiek zaten onder andere ook wethouder Cor van Geel en pastoor Hans van Geel.