Gemeente komt met eigen versie van ‘Hét verhaal van Steenbergen’

De gemeente presenteert op 4 november, tijdens de uitreiking van Chapeau! in de Gummaruskerk in Steenbergen, ‘Hét verhaal van Steenbergen’.

Burgemeester Ruud van den Belt maakt tijdens deze avond hét verhaal, de identiteit, van de gemeente Steenbergen voor het eerst wereldkundig, maar er staat nog veel meer op het programma. Zo staat de feestelijke avond natuurlijk in het teken van Chapeau.

Het moet volgens de gemeente een feest worden van trots, (h)erkenning en verbinding. "Allereerst worden er tijdens de avond pluimen uitgereikt aan personen en groepen die op welke manier dan ook Steenbergen positief op de kaart zetten", laat de gemeente weten.

In alle zes de kernen zijn ambassadeurs aan de slag gegaan met het selecteren van winnaars uit de aanmeldingen die bij de gemeente zijn binnengekomen. De gelukkigen zijn de afgelopen weken al verrast door verschillende wethouders met de mededeling dat zij op 4 november een pluim ontvangen. Winnaars zijn onder andere Vrienden van Aquadintel in Dinteloord en Jo Wezenbeek uit Kruisland.

Kennismaking

Daarnaast krijgen alle zes de kernen tijdens Chapeau! de gelegenheid om zich te presenteren. "Sommigen doen dit op het podium met een optreden en anderen gebruiken hiervoor een presentatiescherm. Op deze manier kunnen bezoekers van het evenement kennismaken met de verschillende kernen", aldus de gemeente.

De avond wordt gepresenteerd door Imke Knuit en Angelo van den Berg en wordt muzikaal omlijst door spetterende optredens van een jeugdorkest, een solist, een gelegenheidskoor en een slagwerkgroep.

Hét verhaal

"In de afgelopen maanden is in drie bijeenkomsten met een groot aantal inwoners, ondernemers en raadsleden uit de gemeente Steenbergen op allerlei manieren gedacht, gewerkt en gepraat over hét verhaal van de gemeente Steenbergen", laat de gemeente weten.

Al deze verhalen zijn in de afgelopen maanden samengevoegd en en ineen gevlochten tot één rode draad die voortaan het verhaal van de gemeente Steenbergen zal vormen.

Kaarten

Er zijn voor Chapeau! nog kaarten beschikbaar. De toegang is gratis, maar kaarten moeten wel op naam worden gereserveerd. Gegadigden kunnen hiervoor bellen naar 140167 of mailen naar chapeau@gemeente-steenbergen.nl.

Per persoon kunnen maximaal tien kaarten worden gereserveerd, waarbij voor elke kaart de naam van de gebruiker van de toegangskaart moet worden doorgegeven. Een toegangskaart geeft recht op toegang tot Chapeau! en een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Tip de redactie