Eindelijk onderhoud aan bruggen Bergse Plaat

Het heeft lang op zich laten wachten, maar de gemeente Bergen op Zoom gaat eindelijk onderhoud plegen aan de loopbruggen op de Bergse Plaat. De bruggen zijn al maanden afgesloten voor wandelaars wegens achterstallig onderhoud. Zicht op renovatie leek er niet te zijn.

De dranghekken zijn al demonstratief aan de kant getrokken; Plaatbewoners zijn de passiviteit van de gemeente beu. "De gemeente laat het zichtbaar op zijn beloop", stelt Van Vessem

Hekken

Achter het Schorrenkruid op de Bergse Plaat liggen in elkaars verlengde twee houten loopbruggetjes. Dit binnenpad is al maanden aan renovatie toe. De planken zijn ernstig verweerd en sommigen zijn afgebroken of liggen los.

Om gevaarlijke situaties te voorkomen plaatste de gemeente Bergen op Zoom dranghekken en verbodsborden bij de toegang van de bruggen. Maanden later is er niets veranderd aan de situatie.

"Het is niet alleen enorm zonde van het gebied, maar ook nog eens gevaarlijk. Veel Plaatbewoners wagen zich alsnog op de bruggen, omdat het toch niet lijkt alsof er iets aan gaat gebeuren", legt Van Vessem uit.

Frustratie

De roep om actie vanuit de Plaatbewoners is groot. Een bewoonster plaatste in het buurtblad De Bergse Plaat Koerier een ingezonden brief. "Herstel van die bruggetjes is uiteraard voor ons als bewoners de enige juiste oplossing", stelt zij.

Een wandelaarster die zich toch met haar hond op de bruggetjes waagde laat weten teleurgesteld te zijn in de gang van zaken, net als vele andere Plaatbewoners.

Oplossing

Erwin Stander, woordvoerder van de gemeente, liet afgelopen week weten dat de gemeente eindelijk stappen heeft ondernomen in de renovatie van de bruggen. De benodigde materialen zijn inmiddels besteld en in november moeten de werkzaamheden van start gaan.

"Dat betekent dat grote delen van de bruggen vernieuwd zullen worden zodat ze er weer jaren mooi bij zullen liggen", aldus Standers.

Tip de redactie