Provincie start met maatregelen op Molendijk

Provincie Zeeland gaat van 26 oktober tot en met 9 november de Molendijk bij Oud-Vossemeer onder handen nemen.

Een nieuwe laag asfalt, snelheidsremmers en reflectoren moeten ervoor zorgen dat de weg meer uitnodigt om 60 kilometer per uur te rijden.  Op de weg vonden de laatste jaren veel ernstige ongelukken plaats. Twee keer kwam daarbij een persoon om het leven.

Gedeputeerde Harry van der Maas kondigde de maatregelen al in februari van dit jaar aan, maar dit najaar worden dan ‘eindelijk’ aanpassingen doorgevoerd op de 'gevaarlijkste weg van Zeeland'. "Op de Molendijk gebeuren veel ongelukken", aldus de gedeputeerde.

"Ik vind het belangrijk dat het aantal verkeersslachtslachtoffers omlaag gaat. Weggebruikers moeten beter zien en snappen dat ze op een bochtig tracé rijden. Daarom richten we de weg zó in, dat het uiterlijk past bij het type weg. Op die manier stimuleren we ook de bewustwording van weggebruikers. Want die moeten uiteindelijk hun gedrag aanpassen en langzamer gaan rijden, om nog meer ongelukken te voorkomen."

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het plaatsen van nieuwe reflectorschilden in de bochten en het aanpassen van de belijning. "Dat moet zorgen voor een betere zichtbaarheid van de bochten." Daarnaast krijgt de weg een nieuwe laag asfalt en de berm naast de rijbaan wordt – waar nodig – opgehoogd en recht gelegd.

De laatste maatregel die getroffen wordt is het plaatsen van twee snelheidsremmers. "De eerste zo’n driehonderd meter ten oosten van Oud-Vossemeer en de tweede honderd meter ten zuiden van de Patrijzenweg." 

De provincie Zeeland heeft 300.000 euro uitgetrokken voor het gehele project. Om het werk uit te voeren worden de Molendijk, Mareweg en Hiksedijk tijdelijk afgesloten tussen Oud-Vossemeer en de Kreekweg. "Verkeer wordt omgeleid via Sint Annaland en Poortvliet."

Vrijliggend fietspad

Provincie Zeeland is daarnaast al een geruime tijd bezig met het realiseren van een vrijliggend fietspad naast de Molendijk, maar de grondverwerving hiervoor loopt nog. "Op termijn denkt de Provincie aan een rondweg", vertelt Van der Maas.

"Met een rondweg om Oud-Vossemeer wordt het een stuk rustiger op de Molendijk. Maar zo’n rondweg is wel een kwestie van lange adem. We onderzoeken nu samen met gemeente Tholen en het waterschap of zo’n rondweg haalbaar is en wat het beste tracé is."

Tip de redactie