Bergen op Zoom geschokt door overlijden Jack van Es

Jack van Es, bekend van de Bergse politiek, is op 64-jarige leeftijd overleden.

Meer dan twintig jaar lang was hij actief betrokken bij de Bergse politiek.

In 1994 kwam Van Es in de gemeenteraad voor Lijst Linssen, de partij waarvoor hij ook jarenlang het fractievoorzitterschap op zich nam. In april 2014 liet hij de raad achter zich, maar niet voordat hij koninklijk werd onderscheiden. Zaterdag overleed hij, ondanks zijn gezondheidsproblemen, toch nog onverwacht. Hij werd 64 jaar.

Vriendelijk. Een bruggenbouwer. Bedachtzaam. Bescheiden. Natuurlijk gezag. Allemaal woorden die vaak terugkomen als het gaat om Jack van Es. Niemand in Bergen op Zoom, met enige politieke betrokkenheid, die hem niet kent.

In 2007 hield de Bergen op Zoomse Bode een interview met Jack van Es, om de man áchter de politiek te leren kennen. Het werd een openhartig gesprek waaruit bleek dat Jack van Es zowel zakelijk als privé een fijne man was. Hij vertelde over zijn leven met vrouw Rina en zonen Martijn en Kevin. Graag delen wij een aantal passages uit het interview dat hij bijna tien jaar geleden gaf.

Bestuur

Hoe bent u in de politiek terecht gekomen? "Ik ben destijds door Louis van der Kallen gevraagd als duo-raadslid van Ton Linssen. De samenwerking met Ton duurt nu al zo’n zestien jaar, goed gezien van Louis dus. Ik heb overigens altijd al een tik gehad als het om bestuursfuncties ging. Of dat nu bij Bouwclub Wij was of bij de visclub of de tuindersvereniging. Ik zat altijd in het bestuur en vond dat gewoon leuk."

Familie en vrienden


Een boerderijtje ergens op het platteland of een luxe villa in Monaco? "Geef mij maar een boerderijtje, ergens in Drenthe lijkt me prachtig. Misschien wel een optie als we het over een aantal jaren hopelijk wat rustiger aan zouden kunnen doen en wat meer tijd voor familie, vrienden en kennissen kunnen maken. Want dat schiet er door mijn druk bezette agenda nog wel eens bij in. Dat is vervelend en ik zou dat graag anders zien."

Omschrijf uw begrip van geluk. "Geluk is samen met mijn vrouw Rina en onze twee honden door de bossen sjouwen, een dag vissen met mijn zonen en een goede pint drinken met mijn familie en vrienden. Als het mogelijk is elke dag een keer lachen, dat is gezond en het maakt je gelukkig."

Tijd

Wat is uw favoriete vakantiebestemming? "De bergen van Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn prachtige bestemmingen. Met de caravan en de honden, die gaan altijd mee op sjouw. Geen vergaderingen, geen verplichtingen, heerlijk! Ik droom ervan om nog eens een camper aan te kunnen schaffen en door Europa te trekken. Er valt nog zoveel te zien en de tijd wordt steeds korter. Dus moet je zoveel mogelijk genieten, daar komt het wel op neer..."

Jack van Es mocht slechts 64 jaar worden.

NUwerk

Tip de redactie