Geen aanpassingen aan kunstgrasvelden

De gemeente Woensdrecht onderneemt geen directe actie naar aanleiding van de gezondheidrisico’s die kunstgrasvelden mogelijk met zich meebrengen. De gemeente wacht de resultaten van nieuw onderzoek af. In de tussentijd blijven de kunstgrasvelden open.

Diverse voetbalverenigingen in de gemeente maken gebruik van de kunstgrasvelden met rubberkorrels die eerder deze maand in opspraak kwamen. Ook de velden van de voetbalkooien in Putte en Huijbergen zijn gemaakt van het materiaal.

Eerder deze maand publiceerde het RIVM een onderzoek waar uit kwam dat de rubberkorrels gebruikt bij kunstgrasvelden kankerverwekkend kunnen zijn. Verschillende verenigingen sloten daarop hun velden.

Afwachten

De gemeente Woensdrecht heeft besloten het resultaat van het onderzoek wat de Europese Commissie heeft uitgezet af te wachten. In de tussentijd kan er gewoon gespeeld worden op de velden.

"Het is nog niet bewezen dat de korrels schadelijk zijn. Er is dus geen aanleiding voor paniek", stelt woordvoerder Jan Prop. Het onderzoek wordt waarschijnlijk medio februari 2017 afgerond.

Tip de redactie