Aanleg Noord-Zuid corridor van start

Na een voorbereiding van ruim twee jaar is vorige week begonnen met de aanleg van de Noord-Zuid-corridor in Bergen op Zoom.

In het bos tussen de Vosseholstraat en de Bergsebaan wordt een zone aangelegd voor kikkers, salamanders en natte slangen. Met de corridor wordt de migratieroute van de dieren van natuurgebied de Kortenhoeff naar de Wouwse Plantage compleet gemaakt.

Het project stond hoog op de Groene Agenda van Aviolanda.

Migratieroute

Het bosgebied tussen de Vosseholstraat en de Bergsebaan onderbreekt de natuurlijke migratieroute van de dieren. De kikkers en salamanders kunnen het droge bos niet door. Daar wordt nu verandering in gebracht.

Corridor

Door het bosgebied wordt een route aangelegd waar de bomen zijn gekapt en vervangen met poelen, heide en flauwe oevers. Hiervoor wordt de oude Blikloop gevolgd die vroeger dwars door het bos liep.

De aanleg van de corridor is niet het eerste project dat de gemeente uitvoert om de migratieroute van de dieren compleet te maken. Eerder dit jaar werd ook al een faunapassage aangelegd om de oversteek van de Moerkantsebaan veilig te maken voor de dieren.

Subsidie

De gemeente Woensdrecht heeft eerder dit jaar een subsidie van 200.000 euro gekregen vanuit het Rijk voor het project .

Tip de redactie