Distributiecentrum ALTERNATE in Tholen officieel in gebruik genomen

Het distributiecentrum van multimediagigant ALTERNATE aan de Marconiweg in Tholen is vier maanden na het slaan van de eerste paal officieel in gebruik genomen.

De nieuwbouw is echter nog niet klaar, slechts de eerste fase van het nieuwe distributiecentrum is opgeleverd. Volgens de organisatie hebben verschillende bouwteams alle zeilen bij moeten zetten en ook in de zomermaanden is hard doorgewerkt.

"Een vroege oplevering was vooral een belangrijke wens in verband met de aankomende drukte aan het einde van het jaar, waarvoor de extra opslagcapaciteit meer dan welkom is." Nu de eerste fase is afgerond is ongeveer één vijfde van het uiteindelijke vloeroppervlak beschikbaar.

Dit eerste deel wordt vooral gebruikt voor het opslaan van verpakkings- en andere verbruiksmaterialen en goederen die per zeecontainer worden aangevoerd. "In de komende weken wordt begonnen met het inrichten van de interne verzendlogistiek, zodat de opgeslagen goederen ook kunnen worden gedistribueerd."

Het overige deel van de nieuwbouw wordt in de eerste week van december opgeleverd. Hierin komen de overige logistieke ruimten en de kantoorverdiepingen en tegen die tijd moet ook het gehele buitenterrein klaar zijn.

"Vanaf dat moment zullen vanuit Tholen internetbestellingen worden verzonden voor de diverse webshops die gebruik maken van de logistiek van ALTERNATE."

Tip de redactie