Gratis schaatslessen voor Bergse basisscholen

Leerlingen van de Bergse basisscholen kunnen komende winter gaan genieten van de ijsbaan op de markt. SABIC, hoofdsponsor van de ijsbaan, biedt alle 29 scholen in de gemeente gratis schoolschaatsen aan.

"We bestaan dit jaar 45 jaar en wat is er nou leuker op je verjaardag dan trakteren?", stelt Leon Kalle, manager van Sabic Bergen op Zoom.

Drempel

De ijsbaan op de Grote Markt is een vaste prik in Bergen op Zoom. Voor basisscholen is het schoolschaatsen echter een kostbare onderneming. Om deze drempel te verlagen, sponsort Sabic dit jaar een schaatsles voor alle scholen. “We hopen dat er veel scholen gebruik van gaan maken”, stelt Kalle.

Wethouder

De Bergse gemeenteraad is erg enthousiast over het gebaar. “Het is mooi dat Sabic gekozen heeft voor een cadeau voor de kinderen. Het is echt een droomcadeau”, stelt wethouder Kammeijer.

Lessen

De schaatslessen worden verzorgd door de F!tfabriek. De leerlingen van groepen vier tot en met acht krijgen eerst een droogschaatsles op school en gaan daarna een middag het ijs op op de Grote Markt.

De kinderen tot en met groep drie krijgen een middag ijsplezier aangeboden. “Voor hen is een schaatsles iets te hoog gegrepen. Daarom hebben we twee groepen gemaakt”, legt Niels Quispel van de F!tfabriek uit.

Tip de redactie