Kaartenactie voor behoud van zwembad Haestinge

De gemeenteraad van de gemeente Tholen neemt op 20 oktober een besluit over de bestuursopdracht Zwembaden.

In het kader van ‘Tholen financieel in balans’ zijn een zevental opdrachten geformuleerd, waarop de gemeente kan bezuinigen. Één van die bezuinigingen heeft invloed op de zwembaden in de gemeente Tholen.

Om zwembad Haestinge in ieder geval te behouden zijn de Vrienden van zwembad Haestinge en de Dorpstafel Sint Maartensdijk-Scherpenisse een kaartenactie gestart.

"De Gemeente Tholen moet bezuinigen en een van de ideeën is het zwembad in Smerdiek te sluiten. Dat zou toch onvoorstelbaar zijn voor de vele inwoners die gebruik maken van het zwembad", zo stellen de initiatiefnemers.

Daarom werd gestart met een kaartenactie, waarbij om de hulp van de inwoners werd gevraagd. Alle inwoners van Sint Maartensdijk en omstreken kregen een kaart in de brievenbus, ter attentie van de gemeenteraad. "Op de kaart is nog ruimte opengehouden voor uw eigen boodschap of tekening van uw kinderen."

Leefbaarheid

Het zwembad is volgens de dorpstafel en de Vrienden van zwembad Haestinge het trefpunt waar al bijna een halve eeuw bewoners leren zwemmen spelen en hun conditie onderhouden. "Dit toonbeeld van leefbaarheid kan toch niet gesloten worden voordat er een nieuw zwembad is." 

Op 12 oktober wordt de kwestie al besproken in de commissievergadering. Om mee te helpen voor het behoud roepen de dorpstafel en de Vrienden van zwembad Haestinge de inwoners op om naar het gemeentehuis te komen.

"De aanwezigheid van vele inwoners is gewenst om te bewijzen hoeveel wij van ons zwembad houden. Als iedereen hieraan mee wil werken is de kans van slagen vele malen groter."

Ook bij Zwembad de Spetter wordt hard gewerkt aan het behouden van het zwembad. Op 20 oktober wordt een besluit genomen of Zwembad de Spetter gerenoveerd gaat worden of niet. Een ontwerpteam is al druk bezig met het ontwerpen van de nieuwe plannen, zodat men meteen aan de slag kan, zodra de gemeenteraad akkoord gaat.

Tip de redactie