Inwoners van de Dorpsstraat in Woensdrecht krijgen de kans om zelf te beslissen over de nieuwe verlichting in hun straat.

Zij mogen dinsdag 18 oktober hun stem uitbrengen op hun favoriete armatuur. De bijeenkomst is bewerkstelligd door het Dorpsplatform Woensdrecht. Het Dorpsplatform maakte zich sterk om inspraak te krijgen in het soort draagconstructie van de nieuwe verlichting, ook wel armatuur genoemd, wat in de 'hoofdstraat' geplaatst gaat worden.

Inwoners en omwonende van de Dorpsstraat kunnen 18 oktober tussen 19.00 uur en 20.00 uur hun stem uitbrengen op drie verschillende armaturen in het Blickvelt. Daarnaast kan er ook gekozen worden uit twee verschillende soorten glas. Bij wijze van proef zijn ter hoogte van de kerk de verschillende armaturen al aangebracht.

De straatverlichting wordt in de gehele gemeente vervangen door led-verlichting. Overal wordt de gemeentelijke standaard geplaatst. Inwoners krijgen hier geen directe inspraak in zoals in de Dorpsstraat. Led-armaturen leveren niet alleen energiebesparing op, maar zorgen bovendien voor beter licht op straat.