Het politiebureau in Steenbergen heeft vrijdag een bod van 237.500 euro opgeleverd tijdens een online veiling. 

Het pand is daarmee nog niet officieel verkocht voor dat bedrag, omdat toewijzing aan de hoogste bieder pas geschiedt na gunning van de opdrachtgever die daar 45 dagen de tijd voor krijgt. In totaal zijn er twintig biedingen gedaan op het pand aan de Molenweg 52.

Het kantoorpand dateert uit 1991 en omvat daarnaast een stuk grond met parkeervoorziening op eigen afgesloten terrein, garageboxen en een ondergrondse opslagruimte (voorheen in gebruik als schietbaan). In totaal komen vijf politiebureaus, gelegen in West-Brabant, vrijdag onder de veilinghamer.

Het gaat hierbij om twee politiebureaus in Breda en locaties in Oudenbosch, Steenbergen en Hoogerheide. Alle vijf de locaties stonden al een geruime tijd bij de politie op de nominatie om van de hand te doen.

Steunpunt

De Nationale Politie streeft er naar om zoveel mogelijk aangiftes digitaal te laten verlopen. Wie in West-Brabant alsnog bij een loket aangifte wil doen, wordt doorverwezen naar de volwaardige politiekantoren in de regio. Deze bureaus zijn onder meer gelegen in Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur en Breda.

In de regio kan er nog wel altijd een gesprek worden aangevraagd met één van de wijkagenten op de diverse steunpunten, maar zo’n steunpunt is in de gemeente Steenbergen nog niet gerealiseerd.

Het pand aan de Molenweg is nu dus wel geveild, maar gaat pas echt van de hand als het steunpunt gerealiseerd is. "Hierover zijn we nog in gesprek met de gemeente", aldus een politiewoordvoerder.