Bart Suijkerbuijk, die in december 2015 zijn VVD-zetel meenam naar de Volkspartij, neemt nu ook afscheid van deze partij.

Dat heeft de Volkspartij maandagavond laten weten.

Suijkerbuijk wilde na deze raadsperiode dichter bij zijn werk en studie in Rotterdam gaan wonen en daarmee afscheid nemen van de Steenbergse gemeenteraad.

Omdat zijn woning sneller is verkocht dan verwacht en hij geen tijdelijke woning binnen de gemeentegrenzen van Steenbergen kon vinden, heeft hij besloten nu al in Rotterdam te gaan wonen. "Bart heeft de burgemeester van Steenbergen in kennis gesteld en zijn ontslag als lid van de gemeenteraad ingediend", aldus Michel Lambers.

Inspanning

Bart laat weten: "Ik vind het bijzonder vervelend om op deze manier afscheid te moeten nemen van de gemeenteraad in het algemeen en de Volkspartij in het bijzonder. De Volkspartij heeft mij opgenomen in een voor mij politiek gecompliceerde periode."

"Ik kan mij onverminderd vinden in de standpunten van de Volkspartij en ik vind het dan ook erg jammer dat ik mij niet langer vanuit de raad kan inspannen voor de Volkspartij. Wil, Ger en Michel zijn enorm betrokken en bevlogen mensen die het beste voor hebben met Steenbergen."

Opvolging

De Volkspartij laat weten veel begrip te hebben voor het besluit van Suijkerbuijk. "De wet is hierin echter duidelijk; burgemeesters, wethouders en zeker ook raadsleden moeten wonen in de gemeente waar zij bestuurlijk actief zijn."

Er is nog niet bekend wie Bart Suijkerbuijk gaat opvolgen in de gemeenteraad. De zetel gaat in ieder geval terug naar de VVD-fractie.