De leerlingen van basisschool de Toermalijn in Halsteren hebben maandag als eerste de nieuwe Grondstoffenbus mogen bewonderen. De Grondstoffenbus is een initiatief van Saver en Natuurpodium waarmee ze leerlingen willen leren over het belang van afval scheiden.

De wethouder is erg enthousiast over de start van het educatieve programma. "Dit is het eerste educatieve programma over afval scheiden. Ik ben enorm trots op de leerlingenraad van de Toermalijn, die hier zo zijn best voor heeft gedaan."

De Grondstoffenbus gaat komende tijd langs verschillende basisscholen om kinderen meer te leren over waarom afval scheiden belangrijk is.

De Toermalijn wil een afvalvrije school worden. Directrice Mieke Schipper legt uit dat dit idee helemaal vanuit de leerlingen kwam. "Leerlingen vroegen ons, waarom moeten we op school geen afval scheiden? Thuis moet dat wel." 

Leerlingenraad 

Dat zette de schoolleiding aan het denken.

De leerlingenraad ging op bezoek bij Saver om te overleggen over de mogelijkheden, en gaf presentaties aan alle klassen van de school over het onderwerp. "Het is echt door en voor de leerlingen", legt Schipper trots uit.