De Thoolse musicus Paul Heijboer is zaterdagavond koninklijk onderscheiden in de Rehobothkerk in Tholen. Heijboer krijgt de onderscheiding vanwege het 25-jarig dirigentschap bij de Christelijke Gemengde Zangvereniging Crescendo.

Om 19.30 werd de zangavond geopend door Han Heijboer, voorzitter van Crescendo en broer van de jubilaris. Hij heette iedereen welkom en hoopte op een mooie en gezegende avond.

De voorzitter memoreerde uit het 25 jaar dirigentschap van zijn broer. Zo waren er herinneringen aan mooie concerten zoals de Oranjeconcerten, concerten in St. Maartensdijk op de verjaardag van Koningin Beatrix in 1996 en recentelijk nog de welkomstceremonie van de huidige burgemeester. 

Op deze dag mocht burgemeester Ger van de Velde - de Wilde de dirigent benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau. 

De dirigent is 39 jaar kerkorganist en dirigent geweest van diverse koren en ensembles. Zo was Heijboer werkzaam bij Groot Rotterdam, Vooruitgang zij ons streven, Ars Musica en Chantez à Dieu. Daarnaast is de dirigent muziekdocent bij het Calvijn College in Tholen. Na een uitgebreide opsomming van Heijboer's verdiensten mocht ze de volgende woorden uitspreken: "Met instemming van het koor, het Calvijncollege en de kerkenraad van de Gereformeerde Gemeenten mag ik je benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau."

De jubilaris reageerde laconiek: "Ik was er al bang voor. Als ik het eerder geweten had, was ik gestopt na 24 jaar." Verder wees hij erop dat hij jaren achter elkaar elke avond weg was, maar dat hij het tegenwoordig iets rustiger aan doet.