Dit weekend haalden vele Bergenaren hun lederhosen weer van zolder voor de vijfde editie van BoZtoberfest. Vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober werd er in de tent op de Grote Markt weer uitbundig oktoberfest gevierd. Het gemis van de vrij toegankelijke zondag leidde echter tot onvrede.

De organisatie van BoZtoberfest kan terug kijken op een geslaagde editie van het Bergse Oktoberfest. Twee dagen lang vloeide het bier rijkelijk en werden bezoekers vermaakt met onder andere een optreden van de Alpenzusjes. 

Zondag

In tegenstelling tot voorgaande jaren was de tent op zondag gesloten. Voor verschillende Bergenaren gaf dit het evenement een bittere nasmaak. "Het BoZtoberfest is een geweldig feest, maar zonder de gratis toegankelijke zondag verlies je alle potentie die het feest heeft voor het maatschappelijk veld", stelt een teleurgestelde Bergenaar. Een andere omwonende snapt niet waarom de tent zo prominent in het centrum moet staan. "Als het feest niet meer voor alle Bergenaren toegankelijk is, zou er ook een andere locatie moeten worden gezocht."

Organisatie

De organisatie geeft aan dat de zondag onder andere is geschrapt op verzoek van de ondernemers op de Markt. Ook was het lastig om mensen te vinden die op maandag tijd hadden om de tent te ruimen op en moet de Markt van de gemeente Bergen op Zoom al op dinsdag schoon worden opgeleverd. De organisatie wil volgend jaar graag verhuizen naar een andere locatie, om het evenement verder uit te kunnen breiden.